Begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering

Regel nu je begrafenisverzekering en laat je

nabestaanden niet achter met de rekening.

Begrafenisverzekering

Met een begrafenisverzekering neem je nabestaande de financiële zorg uit handen. Een begrafenis of crematie kost erg veel geld en er komen altijd kosten bij die je niet voorzien had. Niet iedereen heeft dit geld liggen op het moment dat het zover is. Met een begrafenisverzekering zorg je dat de kosten voor jouw uitvaart gewoon betaald kunnen worden. Jouw naasten hebben zo tijd om te rouwen zonder zich zorgen te moeten maken hoe ze jouw uitvaart moeten betalen.

Op zoek naar de voor jou de beste begrafenisverzekering? Vergelijk dan hieronder de verschillende begrafenisverzekeringen en kies de verzekering die het beste aansluit bij jou wensen.

Wat kost een begrafenis?

Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe duur het is om iemand een waardig afscheid te geven? Voor een begrafenis betaal je al snel een paar duizend euro. Een kist kost minimaal een paar honderd euro, zelfs als je de goedkoopste kiest. De afscheidsplechtigheid, een gedenksteen, kosten voor de begrafenisondernemer, bloemstukken, rouwkaarten en postzegels. Het loopt echt ontzettend op.

Wil je een mooi afscheid regelen dan moet je rekenen op kosten tussen de 7.000 en 10.000 euro. Er zijn wel manieren om de kosten te drukken maar zelfs voor een eenvoudige begrafenis ben je ook duizenden euro’s kwijt. In veel gevallen kan een begrafenisverzekering echt uitkomst bieden. Niet iedereen heeft veel spaargeld op de bank staan. Met een begrafenisverzekering zorg je ervoor dat jouw nabestaanden een mooi afscheid voor jou kunnen regelen.

Wat is een begrafenisverzekering

Met een begrafenisverzekering ben je verzekerd voor de kosten van jouw uitvaart. Een begrafenisverzekering wordt ook wel een uitvaartverzekering genoemd. Hiermee regel je jouw uitvaart zoals jij wilt en hoeven de nabestaanden niet met onverwachte kosten achter te blijven.

Je kan een uitvaartzekering afsluiten en de beslissing over hoe de uitvaart eruit gaat zien in handen van je dierbaren geven maar je kan zelf ook van tevoren alles tot in de puntjes regelen. Het is wat jij wilt. Het kan in ieder geval allebei. Op het moment van overlijden bellen de nabestaanden de uitvaartverzorger. Hij komt langs en regelt samen met de nabestaanden alles wat bij een uitvaart komt kijken zoals het vervoer van de overledene naar het uitvaartcentrum, de opbaring, de kist, de condoleance, de afscheidsplechtigheid.

Bovendien kunnen de nabestaanden alles aan hem vragen als ze erger onzeker over zijn. Ook regelt hij de aangifte van overlijden bij de gemeente. Er komt nogal wat bij kijken als iemand overlijdt. Het is fijn iemand naast je te hebben die je overal mee kan helpen. Met een begrafenisverzekering geef je de nabestaanden ook steun.

Welke soorten begrafenisverzekeringen zijn er?

Kies je voor een uitvaartverzekering dan zijn er verschillende soorten. Hieronder staan de meest voorkomende begrafenisverzekeringen maar een combinatie van verzekeringen is ook mogelijk:

  • Naturaverzekering: De nabestaanden ontvangen geen geld, maar goederen en diensten die bij een uitvaart horen. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben een basispakket. Dit bestaat uit de standaard-onderdelen van de uitvaart. Je kan daarnaast een aanvullende verzekering afsluiten voor extra mogelijkheden.
  • Kapitaalverzekering: Bij overlijden krijgen de nabestaanden het bedrag op hun rekening gestort. Hiermee zij de uitvaart kunnen betalen. Hoe hoog het bedrag is hangt af van de betaalde premie en de polisvoorwaarden.
  • Koopsom uitvaartverzekering: Je legt eenmalig een bedrag in bij een verzekeringsmaatschappij. Van dat geld wordt jouw uitvaart vergoed.

Waarom is een begrafenisverzekering afsluiten belangrijk

Over de dood praten is nooit makkelijk, maar toch is het nodig. De meeste mensen vinden het niet fijn om hierover na te denken. Het is ook niet fijn om het erover te hebben met bijvoorbeeld familie of de partner. We hebben allemaal te maken met de dood, of we nu willen of niet. Het is fijn als je nabestaanden weten wat jij graag wil op jouw uitvaart of dat je bijzondere wensen hebt. Je kan ook kiezen die op te schrijven op papier en de lijst bij jouw financiële documenten leggen. Zeg dit dan wel tegen de nabestaanden zodat ze weten waar ze moeten kijken als er iets met jou gebeurt.

Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat alles qua kosten allemaal goed geregeld is. Je kan jouw wensen opschrijven. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel mensen je op jouw uitvaart wil. Wil je bloemen of liever niet. Vind je het fijn als mensen na jouw uitvaart de gelegenheid krijgen om koffie te drinken? Wil je begraven worden of wil je gecremeerd worden. Als je even de tijd neemt om erover na te denken en een groot deel van jouw wensen opschrijft maak je het jouw dierbaren alleen maar makkelijker. Zij hebben toch al zoveel verdriet te dragen. Een lijstje met jouw wensen kan hun erg helpen.

Mobiele versie afsluiten